Programma: De achtergrond van het nieuw samengestelde gezin
Een gezin gaat uit elkaar en een van de partners vormt een nieuw gezin. En daarmee lijkt het voor de buitenwereld alsof het nieuw samengestelde gezin ook een klassiek gezin wordt.
Maar is dat zo?
een Nieuw Samengesteld Gezin is geen klassiek gezin
Een Nieuw Samengesteld Gezin (NSG) werkt helemaal anders dan een klassiek gezin. Daar kom je vaak pas als achter wanneer je er al deel vanuit maakt, terwijl je misschien al jaren een klassiek gezin nastreeft en telkens op frustraties, teleurstellingen, machteloosheid, kwaadheid... botst. Omdat het niet lijkt te werken.
Zolang dit idee in de wereld blijft, heerst er taboe op. Want we doen zo ons best om het geluk van een klassiek gezin na te streven, dat het voelt alsof het niet anders kan dan dat we iets verkeerds doen.
Laat de schouders maar zakken, plusouder. Het beeld van het klassieke gezin mag je laten gaan.
Hoe werkt het dan wel?
Op de achtergrond van een NSG speelt zich een heel eigen dynamiek af. Iets wat in een klassiek gezin vaak vanzelf ontstaat en door de banden ook vanzelf groeit en evolueert en tot een oplossing komt naarmate het gezin groeit.
In dit programma neem ik jou mee in een deep dive in die dynamiek van het NSG. We kijken naar wat er zich afspeelt op de achtergrond, welke beweging de gezinnen en de leden hebben gemaakt, wat er gebeurt wanneer er een plusouder bij komt en het effect daarvan, alsook van de scheiding, op iedereen die erbij betrokken is.
Daarnaast zoomen we in op het verschil tussen opvoeding en huisregels, hoe je zo'n NSG organiseert en hoe om te gaan met afspraken en agenda's.
Dit is een programma vol aha's en inzichten die ervoor zorgen dat je de schouders kan laten zakken en de lading kan afleggen. Een must have voor iedereen die hier meer geconfronteerd wordt en op zoek is naar verlichting.
antwoorden in dit programma
Hoe komt het dat mijn Nieuw Samengestelde Gezin (NSG) niet vanzelf een nieuw harmonieus geheel vormt?
Wat is het effect van de scheiding op de leden van het gezin?
Waarom blijft het effect van de scheiding zo lang, tot soms jaaaaren later, zo hard aanwezig?
Wat is de invloed van een plusouder die erbij komt?
Bloed versus stiefband, hoe zit dat en wat zijn de mogelijkheden als plusouder?
Naast alle professionele advies dat hierover beschikbaar is, hoe vinden wij onze eigen weg?
Hoe organiseer ik een groot gezin dat niet bestaat uit bloedbanden? Hoe verhoog ik de samenwerking?
Welke positie neem ik als plusouder in wanneer mijn pluskind weerstand toont?
Wat als ik zelf geen aantrekking voel tot het kind? Of net heel veel?
Wat zijn realisitische verwachtingen?
Wat houdt Het programma in?
12 video- en audiolessen waarin je een deep dive neemt in wat er zich allemaal afspeelt in het NSG en wat het effect daarvan is op jouw gezin
Elke les opstellingen en/of oefeningen om de inhoud te verdiepen en toe te passen op jouw NSG
Een mooi notitieboek en houten figuren voor de opstellingen die je thuis worden opgestuurd
Een mooi vormgegeven werkboek
Prijs: € 128
Over mij
Hey, ik ben Greet, plusoudercoach
Toen ik een aantal jaar geleden in een burn out terecht kwam en met mezelf aan het werk ging, kwam telkens weer de lading van het plusouderschap naar boven. Daarom heb ik daar prioriteit aan gegeven om mee aan de slag te gaan. Wat bleek, waar ik tegenaan liep in mijn nieuw samengesteld gezin, kwam ook terug op het werk, in mijn vriendenkring, in de sportclub, in mijn familie...
Door dat proces aan te kijken en erdoor te gaan, ben ik mij niet alleen luchtig en vrij gaan voelen in mijn plusgezin, dat heeft een enorm rimpeleffect gehad op alle domeinen in mijn leven. Die burn out loste zich van daaruit vanzelf op.
De transformatie die ik daar heb gemaakt als plusmama en het effect dat het gehad heeft op heel mijn leven, dat deel ik graag met alle andere plusouders.